Обвини го сонцето – ново пиво во Атина

Деновиве по хотелите и ексклузивните барови во Атина се појави ново пиво, насловено како „Обвини го сонцето“, а на етикетата може да се препознае македонското знаме. Се работи за врвно пиво од мала пиварница кое отвора многу прашања.

Во Атина очигледно името на пивото никому не му пречи и тоа непречено се продава. Пивото е со врвен квалитет и веќе се толкува како можен нов сигнал во тридецениската апсурдност на македонско-грчкиот спор.

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе