Една поинаква интервенција на МВР

Несекојдневна акција на автопатот Скопје-Тетово, полицајци бркаа коњ што трча во спротивен правец (ВИДЕО)

Во спротивен правец, без престан и со голема брзина коњ што влече запрежна приколка предизвикал опасност на автопатот Скопје-Тетово. Неколку полициски возила со вклучени сирени се обидоа да го сопрат разбеснетото животно, но тоа и натаму трчаше. На видеото објавено на социјалните мрежи се гледа дека брканицата со коњот трае неколку минути. 

При полициската потера од неколку километри, за среќа, не се случи сообраќајна незгода, а животното беше запрено откако со возило полицајците го приклештија до банкината.

Дали и како понатаму успеале да го фатат не е познато бидејќи видеото завршува кога коњот застанува. 

Сѐ поочигледно е дека наместо Заев да направи чистка и да замети, граѓаните ќе го изметат него и СДСМ.

повеќе

Можеби поради еуфоријата што ја донесе туризмот - и желбата на самите жители на Грција да уживаат во одморите - пошироката јавност беше подготвена да ги толерира дневните бројки на новозаразени (во просек помеѓу 2.000 и 3.000 случаи во текот на летото). 

повеќе

Насловот асоцира и на резултатите од изборите, кои, кога ќе излезе оваа колумна, ќе бидат познати, иако најретко споменуван збор во кампањата беше зборот ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА, кој е единствен начин за остварување на сите „големи“ ветувања што ги слушнавме изминативе две недели.

повеќе