Наизменичен режим на сообраќај кон Блаце поради одрон

Поради одрон во близина на метото викано „Вражји вир", сообраќајот кон граничниот премин Блаце се одвива со наизменично пропуштање на возила. 

„Поради одрони на патот на улица „Јадранска магистрала" поточно на м.в. Вражји вир, сообраќајот не е во прекин и се одвива со наизменично пропуштање на возилата,“ информираат вечерва од АМСМ.

Претходно, денеска сообраќајот беше прекинат во двата правци. 

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе