На Халкидики продолжува потрагата по двајцата Македонци кои вчера исчезнаа во морските води

Спасувањето на двајцата македонски државјани кои вчера биле однесени од морските струи на плажата Мити на првиот крак Касандра на Халидики продолжува. Тројца пријатели вчера по роденденска забава скокнале во морето и исчезнале. Еден од нив по неколку часа бил пронајден од спасувачките екипи, а по преостанатите двајца и утрово се трага со хеликоптери и со бродови на крајбрежната стража.

Според грчките медиуми, тројца пријатели од Скопје по роденденска забава решиле да скокнат во морето кај Посеиди на Халкидики. Момчињата на возраст од 25 до 30 години, најверојатно конзумирале алкохол.

По повеќечасовно пребарување, еден од тројцата исчезнати лица бил пронајден во лоша состојба, испил многу вода и веднаш бил пренесен во болница и е надвор од животна опасност.

Мештаните велат дека местото од кое исчечезнатите лица скокнале во водата било опасно поради водните струи.

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе