Видео на нуркачкиот клуб „Амфора“

Мрежи во Охридското Езеро за време на мрестот на пастрмката (ВИДЕО)

 Кратка хорор приказна е насловот на видеото за фрлените мрежи во Охридското Езеро за време на мрестот на пастрмката. Видеото е снимено вчера од нуркачите на клубот „Амфора“.

Охридската пастрмка претставува симбол на Охрид, се поистоветува со староста на езерото односно постои од неговото настанување. Кога се мрести таа мигрира во поплитки води, за чие време има строга забрана за нејзино ловење. Интересно е што во рок од еден или два дена некои мрестови се комплетно напуштени. За жал за време на нашите подводни активности ја сретнуваме се помалку и помалку, напишаа членовите на „Амфора“ на својата фејсбук страница.

Да бидеме реални: регионот на многу начини сè уште е претежно (погрешно) разбран и (погрешно) третиран и меѓународно се нарекува „бурето барут на Европа“.

повеќе

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе