По највата за врнежи од дожд и снег

„Македонија пат" вели подготвени се за секоја ситуација

Екипите на Јавното претпријатие за одржување и заштита на магистрални и регионални патишта (ЈПОЗМРП) Скопје – „Македонија пат" подготвени ја следат состојбата на сите патни правци и планински превои низ државата.

„Навремено се преземени превентивни мерки со опесочување на сите делници на кои се очекуваат ниски температури и врнежи од снег, се наведува во соопштението од  „Македонија пат".

Воедно упатуваат апел до сите учесници во сообраќајот да носат и користат зимска опрема и да ја прилагодат брзината согласно условите на патот.

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе