МВР најави официјални информации по завршување на активностите

Голема полициска акција на повеќе локации во Куманово, се прават претреси и се апсат лица за трговија со дрога

Голема полициска акција утрово се спроведува на повеќе локации во Куманово. Според неофицијални информации се апсат лица и се прават претреси поради сомнение за нелегална трговија со дрога. За сега не се знае дали акција би можела да се прошири и во други градови. 

Од МВР потврдуваат дека во тек е полициска акција, но детали за тоа не соопштуваат.

Официјални информации за претресите и апсењето од таму најавија откако ќе заврши акцијата. 

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе