Ејуп Рустеми од Македонска пошта станува директор на Државни патишта

Досегашниот директор на Македонска пошта ќе биде новиот директор на Јавното претпријатие за државни патишта, одговори денеска на новинарско прашање премиерот Зоран Заев.

Заев изјави дека на денешната седница на Владата би требало да се назначат директори и на други претпријатија или институции.

На директорското место на Македонска пошта треба да застане кадар од СДСМ. Власта веќе најави дека за оваа институција се размислува да премине во јавно-приватно партнертво.

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе