Кампања „Од жени за жени“

„Една може“ во поддршка на самохраните мајки: „Не си сама“

Граѓанска организација за унапредување на правата на еднородителските семејства „Една може“, во најголема мера на самохраните мајки започна кампања во траење од 16 дена. Од таму апелираат дека може да помогнат компании со своите производи и испраќаат благодарност до сите што ќе се приклучат и ќе допринесете за акцијата на „Една може“ да биде поголема и поуспешна. 

„Драги наши жени, како што веќе знаете, самохраните мајки и еднородителските семејства беа најпогодените од кризата со вирусот и самата пандемија. Затоа, во текот на 16 дена женски активизам, „Една може“ ја организира акцијата за да им помогне на овие семејства, но со најголема цел: вмрежување на жените и посветла иднина.  Подготвивме неколку форми кои може да ги пополните:

Доколку ви треба било каква помош со производи или услуги, пријавете се на следниов линк

Доколку можете да помогнете на било кој начин со производи или услуги, пријавете се на следниов линк. 

Доколку сте компанија која сака да помогне со своите производи или услуги или пак со финансиски средства пријавете се на следниов линк. 

Од организацијата иззпраќаат порака „Ти не си сама“. 

 

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе