ЦУК: Вечерва избија неколку пожари предизвикани од удари на гром

Центарот за упрваување со кризи информира за неколку пожари вечерва предизвикани од гром.

Во кумановско кај Кока гори сува трева, сeло Проевце, а кај Ловечки дом гори борова шума. Пожарите се предизвикани од удар на гром. Во кичевското село Туин гори сува трева и нискостеблеста шума.

Помаѓу селата Голозинци и Лисиче, Општина Чашка, кај Велес, гори сува трева и нискостеблеста шума.

Екипите се излезени на терен и интервенираат во нивното гаснење. И овој пожар е предизвикан од удар од гром, наведуваат од ЦУК.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе