Цело Куманово во редици (ФОТО)

Редици граѓани, најмногу пред банките, како и пред маркетите, е сликата од Куманово деновиве. По воведувањето на забраната за движење секој ден од 16 до 05 и целосна забрана за викенд откако се зголеми бројот на заразени и починати од коронавирусот, Кумановци деновиве го користат времето што им е на располагање да се подготват за изолацијата.

 

Се затвораат цркви, но се отвораат кладилници.

повеќе

Во повеќето земји во развој, ковид-19 предизвикува економски ураган.

повеќе

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе