ЦУК

Активен е пожарот кај Фурка, 12 изгаснати

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека пожарот кај село Фурка, помеѓу општините Дојран и Богданци е активен, но е со намален  интензитет. Гори деградирана шума-прнар, а на места има и борова шума. На терен се педесетина пожарникари од Гевгелија, Дојран, Валандово и Струмица.

Во последните 24 часа изјаснати се пожарите кај Ангелци и Вељуса, Струмичко, Пирава – Валандово, Ињево – Радовиш, Житоше и Борино – Битола, депонијата кај Крушево, стрниште кај Штип, куќа во село Орашје – Тетово, сува трева и ѓубриште во Тетово, стрниште во село  Рамановце – Куманово, стрниште во село Ложани – Кичево, село Гајре – Тетово, сива трева и ѓубре кај  Желино и сено во село Челопек – Брвеница, инфромираат од ЦУК.

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе