Акција на ДМ - „Пошумуваме заедно за позелено утре“

Во скопското село Миладиновци денеска ќе биде спроведена акција за пошумување под мотото „Пошумуваме заедно за позелено утре”.

Акцијата е организирана од компанијата „ДМ дрогерие маркт“, со поддршка од Национални шуми, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“.

Организаторите најавуваат дека на акцијата ќе присуствуваат министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, деканот на Шумарскиот факултет, претставници на Национални шуми и на компанијата „ДМ Дрогерние Маркт“.

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе