8 декември, „Св.Климент Охридски“, неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2021 година (среда), „Св. Климент Охридски“, е неработен ден за сите граѓани на државава.

Mинистерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита празникот "Св.Климент Охридски".

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе