За изборите во Бугарија гласале 471 лице во Македонија

На седумте отворени избирачки места во земјава вчера за парламентарните избори во Бугарија гласале 461 лице, а 172 од нив гласале во Амбасадата на Бугарија во Скопје. За ГЕРБ гласале 127 избирачи, за ВМРО-БНД 91, Продолжуваме со промените на Кирил Петков добила 69 гласа, Демократска Бугарија 38, Преродба 30, а 22 граѓани со право на глас доверба дале за Има таков народ на Слави Трифонов.

Aмбасада на БУгарија во Скопје

На вчерашните четврти парламентарни избори во Бугарија во последните 18 месеци, учествуваа 29 партии и коалиции. Право на глас имаа 6.600.000 граѓани.

Освен во Бугарија, Бугарите можеа да гласаат и на 755 избирачки места во 62 земји низ светот.

Легенда под Главна слика

Aмбасада на БУгарија во Скопје

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе