Партиска реакција

ВМРО-ДПМНЕ: Владата најитно да го осуди однесувањето на Радев и Захариева

Владата треба најитно да го осуди однесувањето на Радев и Захариева, како и на другите бугарски политичари кои се закануваат врз интегритетот на Македонија и веднаш да ги извести сите меѓународните претставници во земјава, но и ЕУ и НАТО конкретно за однесувањето на Радев, бара ВМРО-ДПМНЕ и нагласува дека во спротивно Заев ќе биде директно виновен за поткопувањето на суверенитетот на државата и ќе сноси одговорност.

„Зоран Заев и СДСМ ја доведоа Македонија во подредена и понижувачка состојба со Бугарија. Заканите за интервенции на бугарски разузнавачки служби на територија на Македонија од страна на Румен Радев се директна вина и одат на контото на Зоран Заев, кој ја понижи државата, и ја клекна на колена. Македонија трпи закани заради Заев, кој се откажа од македонското малцинство во Бугаријa и ги фрли во бунар чувствата на илјадници Mакедонци, а е жртва на измислени сценарија и режии со наводни проблеми со Бугари во Македонија", соопштува ВМРО-ДПМНЕ и додава дека Заев не е во способен да го спроведува Уставот и да го заштити територијалниот интегритет и суверенитет на Македонија и дека сериозно го поткопува принципот на суверенитет гарантиран со меѓународното право.

Од партијата велат дека доколку Заев не реагира адекватно дека тој станува соучесник во дестабилизација на државата.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе