ВМРО-ДПМНЕ: Блокадата на Собранието продолжува, голем народен протест на 18-ти јуни

Вечерва заседаваше Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ каде се разгледуваше актуелната состојба во државата и реши да ја продолжи активната блокада на Собранието, како и организирање на голем народен протест кој ќе се одржи на 18-ти јуни.

„Вечерва заеднички се согласивме околу неопходноста за организирање на голем народен протест кој ќе се одржи на 18-ти јуни. Извршниот Комитет одлучи во наредниот период да продолжи активната блокада во Собранието на Република Македонија,“, изјави вечерва потпретседателот на опозицијата Тимчо Муцунски.

Тој воедно додаде дека ВМРО-ДПМНЕ ја остава отворена вратата и за дополнителни чекори во периодот што следи.

 
Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе