Локални избори

Tвоја: Кривично дело е кога општински имот се става на располагање на една партија

Катната гаража е во сопственост на ПОЦ, кој е во сопственост на општина Центар. Ставањето на располагање на една партија на општински имот, претставува кривично дело, се вели во реакцијата на Твоја на паноата на СДСМ поставени на катната гаража во центарот на Скопје, кај Кривичниот суд.

„Дали сте подготвени да гласате за кандидати кои најдрско го кршат законот узурпирајќи објекти кои им припаѓаат на сите граѓани? Колку пожарникарски возила гледате на сликиве? Колку амбулантни возила гледате на сликиве? Колку училишни прибори гледате на сликиве? Коку дрвја исечени гледате на сликиве? На 17-ти октомври одлуката е твоја“, се вели во реакцијата на Твоја.

 

Радован Павловски (1935, Ниш, Србија) е водечко име на третатта генерација македонски писатели, која во нашата литература се појави во шеесеттите години на минатото столетие и внесе нов творечки дух со препознатлив национален белег.

повеќе

Во јавните високообразовни институции, научноистражувачката дејност е целосно маргинализирана под неопходниот минимум.

 

повеќе

Го потсетувам претседателот на државата дека уставниот рок за создавање на парламентарно мнозинство е 20 дена, а веќе 30 дена Владата нема парламентарно мнозинство.

повеќе