Темелко Ристески се повлече од кабинетот на претседателот Пендаровски

Професорот Темелко Ристески на свое барање се повлече од местото член во Комисијата за помилување, а на негово место претседателот Стево Пендаровски го именува за нов член проф. д-р Кимо Чавдар, информираат од кабинетот на македонскиот претседател.

Денеска во Службен весник е испратена одлуката на претседателот Стево Пендаровски со која е утврден составот на Комисијата за помилување, информираа од кабинетот на претседателот Пендаровски.
Универзитетскиот професор Темелко Ристески бил ангажиран од Министерството за одбрана како правен советник, а во извештаите за сработеното се фалел со неговата активност на фејсбук во корист на коалицијата на СДСМ. Од ВМРО-ДПМНЕ бараат оставки и од премиерот и од министерката за одбрана. Ристески беше и член на Комисијата за помилување на претседателот на државата. 

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе