Собрание

Седница на Комисијата за надворешна политика, четворица амбасадори ќе ги претстават своите платформи

Во Собранието денеска е закажано продолжение на седницата на Комисија за надворешна политика на која своите платформи за дипломатските активности ќе ги презентираат новите вонредни и ополномоштени амбасадори на Македонија во Република Словачка, Евгенија Илиева, во Канада Агрон Буџаку, во Кралството Норвешка, Дритон Куќи и  Методија Белевски новиот вонреден и ополномоштен амбасадор во Кралството Белгија.

Во рамки на истата седница, претходно на крајот од јули, пред пратениците платформата за дипломатските активности ја претстави вонредниот и ополномоштен амбасадор на Македонија во САД, Зоран Попов. Поради доверливиот карактер на информациите, како што истакна тогаш претставник на МНР, Попов своите тези ги презентираше зад затворени врати и пред пратениците кои поседуваат безбедносен сертификат. Седницата на Комисијата веднаш потоа беше прекината, поради одржувањето на пленарната собраниска седница.

Со презентацијата на тезите во Собранието финишираат сите процедури за заминување на амбасадорите во нивните дипломатски мисии.

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе