СДСМ: Мицкоски да не се прави паднат од Марс, преговори со Бугарија течат веќе над два месеца

Наместо да се крие зад партиски соопштенија, да организира таканаречени протести преку кои си ја спасува фотелјата, Мицкоски да излезе и да каже:  со кого соработува во Бугарија и за какви цели, велат од СДСМ.

„Почна со лаги дека претседателот Заев ќе одел во Софија да ја парчи Македонија викендов, а ниту Заев беше во Софија, ниту Македонија е распарчена.
 
Мицкоски е изгорен од желба Македонија да не успее, ама тоа задоволство СДСМ и македонскиот народ нема да му дадат на самопрогласениот хистеричен политичар.
 
Мицкоски е целосно разобличен! Целта со оваа срамна лага, невистина беше да и се наштети на државата, но повторно не успеа, повторно е поразен, изолиран во сопствената  хистерија и очај“, истакнуваат од СДСМ.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе