Локални избори

Сабота неработен ден за граѓаните на Маврово и Ростушe, Центар Жупа и Тетово

Согласно заклучокот на 69 седница на Владата на Македонија, 20 aвгуст (сабота) е неработен ден за граѓаните на општините Маврово и Ростушe, Центар Жупа и Тетово, заради непречено спроведување на изборите за градоначалник на Општина Маврово и Ростушe, градоначалник на Општина Центар Жупа и членови на Советот на Општина Тетово.

Oвој ден, како што информираат од Министерството за труд и социјална политика, нема да се одработува, имајќи го предвид Изборниот законик

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе