По ослободителната пресуда

Ременски: Задоволна сум од пресудата, треба сериозно да се размисли за укажувањата на судот

Поранешнта пратеничка од СДСМ Фросина Ременски по денешната за неа ослободителна пресуда во судскиот процес „Меѓународен сојуз“ изјави дека е задовлна од одлуката на судот. Таа рече дека треба сериозно да се размисли во однос на укажувањата на судијката за однесувањето на политичари и функционери. 

„Задоволна сум од денешната одлука на Судот. Повеќе од две години и психички, емпоционално и физички минувам низ процесот. Барам време да ја добијам и прочитам пресудата и потоа евентуално да се изјаснам, односно образложение за какво било новинарско прашање. За случајот досега и премногу зборував, треба сериозно да се размисли и за укажувањето од судот во однос на однесувањето на политичарите и функциониерите. Ми треба време и разбирање од вас за мојата денешна состојба, треба да ги средам емоциите по овој измачувачки долг судски процес“, изјави Фросина Ременски.

На денешното објавување на пресудите во судскиот процес „Меѓународен сојуз“, Ременски беше ослободена од вина, првообвинетиот Бојан Јовановски доби затворска казна во траење од 9 години, Јасна Мандиќ Ерцеговиќ затвор во траење од 4 години, таткото на Бојан, Миле Јовановски, е осуден на условна казна од две години, a Христина Карајованова Блажевска е осудена на една година затвор.

Римскиот политичар и филозоф, Марк Тулиј Цицерон, во I век пред н.е. укажал дека „кога немате основа за аргумент, злоставувајте го тој што ве обвинува“.

повеќе

Со појавата не енергетската криза многу земји отстапија од зацртаните планови за намалување на емисиите на стакленички гасови.

повеќе

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе