Одлука до крајот на неделава

Рано е за отворање на границите, вели Филипче

И покрај тоа што соседните земји ги отворија границите, министерот за здравство Венко Филипче вели дека е рано да се отворат границите и дека одлуката ќе се носи наредните денови по проверка на податоците и анализа на бројките.

„Денес утврдивме дека е рано да се дискутира за тоа. Србија и Бугарија ги отворија границите. Ние ќе дискутираме следните денови, но треба да ги следиме бројките.  

Соседите ќе ја гледаат бројката на заразени кај нас и не е коректно кон нив да ги отвориме границите кон нив“, рече Филипче.

„Новото нормално“ неизбежно со себе ќе носи неизвесност и страв бидејќи заканата од вирусот наѕира во позадина и не може да се искорени.

повеќе

„Шарената револуција“ беше енергија и граѓански порив за промени. Малку застранивме.

повеќе