Протест пред Собрание: Демонстрантите фрлаат петарди, камења, шишиња…

Демонстрантите кои го започнаа протестот пред Владата, па потоа маршираа до МНР сега се пред Собрание каде што ја урнаа заштитната ограда и застанааа пред полицајците. 

Дел од демонстраните фрлаат петарди, камења, шишиња и други предмети кон полицијата. Се слушаат повици за оставка, пцовки и навреди кон политичарите, премиерот, претседателот, министерот за надворешни работи. 

Пред влезот на Собранието има кордон од полицајци. 

 

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе