Локални избори

Правиме струја од сонцето, ветерот и отпадот, вели Заев

Се ориентираме кон обновливи извори на енергија и чиста животна средина. Зелената агенда е во полн ек, напиша премиерот Зоран Заев на Фејсбук.

„Правиме струја од сонцето, ветерот и отпадот. Поставуваме канализациски системи и пречистителни станици за да ги заштитиме водите и почвата. Ќе започне изградба на модерни регионални депонии. Ќе плаќаме и казни само за да ги стопираме малите хидроцентрали. Гасот го носиме до домаќинствата и компаниите. Презедовме одлучни чекори за заштита на Охридското Езеро. Економскиот развој и инвестициите во здравата животна средина одат заедно", напиша Заев.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе