Локални избори

Правиме струја од сонцето, ветерот и отпадот, вели Заев

Се ориентираме кон обновливи извори на енергија и чиста животна средина. Зелената агенда е во полн ек, напиша премиерот Зоран Заев на Фејсбук.

„Правиме струја од сонцето, ветерот и отпадот. Поставуваме канализациски системи и пречистителни станици за да ги заштитиме водите и почвата. Ќе започне изградба на модерни регионални депонии. Ќе плаќаме и казни само за да ги стопираме малите хидроцентрали. Гасот го носиме до домаќинствата и компаниите. Презедовме одлучни чекори за заштита на Охридското Езеро. Економскиот развој и инвестициите во здравата животна средина одат заедно", напиша Заев.

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе

Платформата е формирана на 9 мај 2018 година во рамките на проектот на УСАИД, во која се вклучени 4 комори за да се зајакне јавно-приватниот дијалог во процесот на подготовка на донесување закони и други прописи поврзани со работењето на бизнисот.

повеќе