Собрание

Пратениците на Беса не се веќе дел од пратеничката група на СДСМ, но остануваат во коалиција

Четворицата пратеници на Беса, Биљал Касами, Кастриот Реџепи, Фадил Зендели и Бастри Бајрами не се веќе дел на пратеничката група на СДСМ и Беса  (коалиција Можеме), туку ќе  дејствуваат како пратеници на Беса. За ова веќе бил известен и претседателот на Собранието.

Коалицијата со СДСМ останува, велат од Беса и додаваат дека ова се прави за поголема ефикасност во Собранието и за да ја задржат препознатливоста на партијата.

Координаторот на пратеничката група на коалицијата предводена од СДСМ Јован Митревски за медиумите изјави дека одлуката е заедничка и дека била донесена за подобро функционирање во Собранието.

За пратеничка група потребни се најмалку петмина пратеници.

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе