23 Октомври, односно 24 октомври 2022 година

Понеделник е неработен ден за сите граѓани

Денот на македонската револуционерна борба  23 Октомври, односно 24 октомври 2022 година (понеделник) е неработен ден за сите граѓани. 

Како што информира Министерството за труд и социјална политика, овој ден е неработен согласно Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07). Од МТСП на сите граѓани им го честитаат празникот.

Трендот на заминување на младите од родната земја е загрижувачка појава која се случува во Македонија.

повеќе

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе