Пендаровски: Палењето на бугарското знаме во Вевчани е недопустливо и за осуда

По Министерството за надворешни работи и претседателот Стево Пендаровски денеска го осуди палењето на бугарското знаме на Вевчанскиот карневал.

„Палењето на знамето на Република Бугарија за време на карневалот во Вевчани е недопустливо и за осуда. Меѓу соседите е неопходно градење на доверба, разбирање и почитување“, стои на Фејсбук профилот на шефот на државата.

По палењето на бугарското знаме вчера на Вевчанскиот карневал Бугарија преку амбасадорот во земјава Ангел Ангелов упати остра вербална нота до нашето МНР.

Опседнатоста со лесна и брза заработувачка, завидливоста и љубомората кон побогатите, невидената мрзливост комбинирана со желбата за убав и прилично ситуиран живот, од Македонците создаде зомбизирани суштества кои лутаат низ времето и просторот, без патоказ и без изграден вредносен ориентир по кој ќе се водат низ животот.

повеќе

Иако новогодишните честитки во јануари оваа година, беа најчесто за здравје и со желба за „старото нормално“, првите три месеци од 2021 година не навестуваат крупни промени околу тоа кој ќе биде повторно најизговорениот збор и во периодот кој претстои. 

повеќе

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе