Од загинатите официјално 16 се од општина Чаир, но бројот е поголем, вели градоначалникот Ганиу

Во трагичната сообраќајна несреќа што се случи во Бугарија официјално 16 од загинатите се од општина Чаир, но нивниот број веројатно е поголем бидејќи има лица кои живееле во Чаир, а имале адреси во други општини, вели градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу.

„Бев во контакт со роднините кои беа погодени од оваа трагедија. Тука сум да покажам дека Општина Чаир е отворена во секое време и за секаква помош”, изјави Ганиу за ТВ21.

Тој најави дека утре во 10 часот ќе има седница во Општината во врска со трагичната несреќа во Бугарија, на која ќе се дискутира за правните начини за да се помогне на настраданите семејства.

„Со документи ги идентификувавме, значи дека со адреса во пасошот во Чаир се 16. Но, бројката е поголема затоа што имаме сограѓани кои живеат во Чаир, но адресите ги имаат во Општина Гази Баба, Студеничани и други општини”, рече Ганиу.

 

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе