Oд безбедносни причини Пендаровски не отишол на телевизиско интервју

Поради проценката за лоша безбедносна состојба во центарот на Скопје претседателот Стево Пендаровски го одложил закажаното интервју за ТВ21, чии студија се наоѓаат во непосредна близина на Собранието на Македонија каде вечерва дојде до ескалација на протестите од кои се бара отфрлање на францускиот предлог за кревање на бугарското вето за почеток на преговори со ЕУ. За одложувањето на интервјуто информираат и телевизијата и самиот претседател. Преку Фејсбук пак, претседателот Пендаровски ги осуди протестите

Во оваа прилика сакам да го осудам насилството како метод во политиката што не би требало да има место во современите демократии, напиша Пендаровски на Фејсбук.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе