ЦИВИЛ-ЦЕНТАР ЗА СЛОБОДА

Нови фотографии од нападот врз Зијадин Села

ЦИВИЛ-Центар за слобода објави нови фотографии од крвавиот напад на Собранието на 27 април. На фотографиите е групата напаѓачи на пратеникот Зијадин Села. Според доверливи извори на ЦИВИЛ, едно лице кое се наоѓа на овие фотографии сè уште не е идентификувано. ЦИВИЛ ги повика институциите да ги извршат своите законски обврски и да ги приведат извршителите, организаторите и нарачателите на овој акт на тероризам.

Навивачите на Шкендија, „балистите“, уште еднаш ќе навиваат против земјата во која живеат. Овојпат нивната поддршка ќе ја има Косово, кое на 26 март во Скопје ќе излезе на исклучително важен дуел против Македонија.

повеќе

Не ми се верува дека кај нас некој си одбор дебатирал и одлучувал за ова ребрендирање. Повеќе ми личи на пост-празнична летаргија.

повеќе

Потребна е промена на Законот за влада и на Изборниот законик, со која ќе се воведе правилото избор на автентична техничка влада која би владеела за време на изборниот процес, од распуштањето на парламентот до формирањето нова влада односно за време на изборната кампања.

повеќе