Денеска седница на ЦК

Нов Извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ, помалку членови и нови имиња

Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ денеска попладне ќе одржи седница за избор на Извршен комитет на партијата. Новиот Извршен комитет ќе има помалку членови од актуелниот и ќе содржи неколку нови имиња, соопшти партијата.

Новиот Извршен комитет е дел од пакетот промени кои ги најави и почна највисокото актуелно партиско раководство. По изгласувањето на новиот Статут, ВМРО-ДПМНЕ избра нов претседател и нов Извршен комитет на УМС, распиша оглас за избор на нов претседател на Унијата на жени, а во меѓувреме беа назначени и нови претседатели во дел од општинските комитети.

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе