И ова се случува

Некој го брише Игор Јанев од Википедија

Сите информации и фотографии објавени на Википедија за професорот Игор Јанев, сосема неочекувано се избришани од Интернет енциклопедијата.

Професорот Јанев се сомнева дека е ова дело на непријателите на Македонија, на Грците и на нивните сателити во централата на Википедија.

Според објавената информација на Википедија, некој ја предложил оваа мерка, а причините за тоа се уште се испитувале.

Јанев веќе подолг период предлага поинаков пристап во рамките на ОН во решавањето на наметнатиот проблем од Грција со името Македонија.

http://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Janev

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%98%D0%B3%D0%BE%D1%80_%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2

http://sh.wikipedia.org/wiki/Igor_Janev

Мислам дека е време припадниците на албанската заедница во Македонија да му речат „не и доста е“ на Али Ахмети и на тие кои како него се со тесно политичко гледиште со само две точки на својата политичка платформа - Албанците во Македонија ги интересирало само Знамето, Јазикот и Јазикот и Знамето и друго ништо?

повеќе

Збунети сте? Ова се само гребење по површината. Секој во оваа борба има непријатели и пријатели на спротивставени страни. Токму вака изгледа една светска војна: чудни ортаци, спротивставени агенди, сојузи по потреба. A ако мислите дека јадрото на борбите, проблемите и идеологиите изгледаат матно, пробајте да откриете зошто се водела Првата светска војна. 

повеќе

Минуваме низ драматичен период, кога прашањето е да се биде или не, а ние како да сме отсутни, заспани, самобендисани и – заслепени од личните и партиски интереси.

повеќе