Во чест на оние што ги вградија своите животи во асномска МАКЕДОНИЈА 1945-1991

Наум Пановски: Се накотија накупци и прекупци, гниди и паразити...

По осамостојувањето на Македонија од „занданата Југославија“, 1991 година, кога дојде „слободата“ и „демократијата“ се накотија накупци и прекупци, гниди и паразити, дрипци и бездарници и корисни идиоти, лажни месии и лажни светци, нацисти и фашисти, сталинисти и балисти и опоганија и раскчмија сѐ што беше Македонија... камен на камен не оставија од неа... но таа како пиреј пак ќе никне еден ден... демократска, граѓанска и цивилизирана... а сиот џган што денес ја брише од картата на светот ќе заврши во клоаката што ја создаде околу себе... правда мора да има и ќе има..., порачува македонскиот режисер и професор Наум Пановски од САД објавувајќи дел од серијата документарни филмови на МТВ за македонската борба за независност „По црвените врвици“ посветен на АСНОМ.

 

Објавено

Понеделник, Август 2, 2021 - 08:04

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе