Според нецелосните податоци од ДИК

Најмала излезност во Центар Жупа - 25,6%, најголема во Лозово – 76,59 отсто

Од обработени 94,86 отсто од гласовите излезноста во првиот круг од локалните избори е 48,99% или од вкупно регистрирани 1.824.864 гласачи, гласале 848.104, покажуваат досега обработените резултати од Државната изборна комисија.

Меѓу општините со најмала излезност се Центар Жупа (25,6%), Маврово и Ростуше (31%), Врапчиште (34,81%), Липково (35,7%), Боговиње (35,86%), Желино (36,6%), Гостивар (37,7%)...

Повеќе од 70 отсто излезност регистрирана е во општините Лозово (76,59%), Македонски Брод (73,29%), Дојран (73,15%), Новаци (72,71%), Конче (72,46%), Демир Хисат (70,29%)...    

 

 

 

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе