На иницијатива на советникот на ТМРО, Лозово денеска ќе решава за 16-кракото сонце како официјално знаме на општината

Советникот од ТМРО во Општина Лозово поднесе официјално барање за изгласување на македонскиот национален симбол, 16-кракото сонце со син цвет, за официјално знаме на Општината.                                

Гласањето на Советот на Општина Лозово за овој предлог е закажано за денеска во 12 часот.
„Ова е исклучително важен чин, од кој јасно ќе се дефинираат политичките субјекти кои се залагаат за Македонски национален идентитет на државата и општините и тие кои се противници на македонскиот карактер на институциите“, соопшти ТМРО.
 

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе

Грејната сезона заврши во месец април како и секоја година, но последнава беше со многу проблеми кои произлегоа од енергетската криза, од војната во Украина и генерално од светската економска криза.

повеќе