На локалните избори идната година

Митко Јанчев ќе се кандидира за нов мандат на чело на Кавадарци

Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев денеска најави дека од граѓаните ќе побара доверба за нов мандат на чело на градот, на изборите што треба да се одржат идната година.

Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев ќе биде дел од изборната трка за нов градоначалнички мандат следната година. Оваа негова одлука денеска тој ја сподели на средба со новинари.

„Заедно со мојот тим и Советот на општината, за две и пол години успеавме да ја реализираме целокупната предизборна програма. Тоа ми дава за право да размислувам во тој поглед. Мојата конечна одлука е дека ќе се кандидирам за втор градоначалнички мандат. Со нови програми кои ќе бидат благодат за општината, рече Јанчев.

На новинарското прашање дали себе си во иднина се гледа и како носител на висока државна функција Јанчев одговори:

„Би сакал човек од Кавадарци да биде на една така функција“.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе