Министер на Србија на Табановце виде како не функционира Отворен Балкан

Томислав Момировиќ, министер за градежништво на Србија денеска тргнал на свадба кај својот македонски колега и пријател Благоја Бочварски во Скопје. Разочаран од она што му се случило на граничниот премин Табановце, на српско-македонската граница тој на Твитер напиша: „На границата чекав повеќе од еден час. Тоа е неприфатливо, потребен ни е Отворен Балкан“.

 

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе