Милошоски: Ако Димовски ја злоупотребил службената положба тогаш тоа го девалвира безбедносниот систем на Македонија

Поранешниот министер за надворешни работи сега пратеник, Антонио Милошоски вели дека ако се докаже дека директорот на Агенцијата за национална безбедност (АНБ) ја злоупотребил службената положба во случајот со издавање на македонски пасош на Украинецот Олександар Онишченко тогаш тоа би било девалвирачки и за безбедносниот и за меѓународниот углед на Македонија.

„Собраниската комисија за надзор над работата на безбедносните служби е директно надлежна врз работата на Агенцијата за национална безбедност (АНБ) а комисијата за надворешна политика за целокупната биографија на амбасадорите. Но доколку се утврди дека Виктор Димовски како директор на АНБ го злоупотребил своето место и постапил несовесно издавајќи државјанство на човек кој се бсрта со меѓународна потерница и е на црната листа на САД тогаш тоа би било навредувачки за Македонија таков човек да ја претставува во Париз. Тоа би било девалвирачки не само за безбедносниот туку и за дипломатскиот углед на Македонија“, вели Милошоски.

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе