Миликије, поранешната градоначалничка на Арачиново од СДСМ, со средно стана инспекторка во Царина

Миликије Халими, поранешната градоначалничка на Арачиново од СДСМ од 1 октомври ќе работи во Царинската управа како инспектор за истраги за борба против економски криминал. Конкурсот беше распишан со средно или вишо образование, а Миликије има завршено средно медицинско училиште. На нејзиниот фејсбук профил пишува дека студирала Педагошки факултет. 

Нејзиното работно место се однесува на спроведување мерки и активности за откривање и криминалистичко истражување на кривични дела, фаќање и пријавување на нивните сторители и обезбедување на докази како дел од правосудната полиција. 

Огласот бил распишан на 5 септември и траел само три работни дена. За ова работно место предвидена е плата од 29.823 денари месечно.

Миликије Халими беше градоначалничка на Арачиново од редовите на СДСМ. За време на нејзиниот мандат истражувањето на Центарот за граѓански истражувања покажа дека Општина Арачиново е единствената општина што воопшто не наплаќа данок на имот за 2017, 2018 и 2019 година. Образложението од Општина Арачиново е тогаш беше дека немаат база на податоци на даночни обврзници, ниту даночно одделение. 

Нејзиниот сопруг Агрон Халими се занимава со извоз на калинки.

 

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе