Мицкоски вели граѓаните за 25 часа се оштетени за близу 10 милиони денари

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски повторно објави информации за продажбата на ноќните вишоци на електрична енерија, тврдејќи дека надлежните ги оштетиле македонските граѓаните за 10 милиони денари.

„Како се пљачка Македонија, граѓаните и ЕЛЕМ, денешно ЕСМ!!! ЕСМ/ЕЛЕМ распишува оглас за продажба на ноќни вишоци на струја за периодот од 1 до 5 август, од 2 до 7 часот во вкупна количина од 1250 MWh. Цената по која овие ноќни вишоци се продадени е 245,37/MWh, пишува на Фејсбук претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Наведува дека за истиот тој период цената на струјата на HUPX (референтна берза при утврдување на цената на струјата во Македонија) е 372,21 €/MWh или по денови:

1 август 359,81 €/MWh
2 август 388,95 €/MWh
3 август 363,474 €/MWh
4 август 377,758 €/MWh
5 август 371,058 €/MWh

Разликата во цена е:

1250 MWh x (372,21-245,37)€ = 158.550€

Заклучок: Македонија, граѓаните и ЕЛЕМ/ЕСМ за само 25 часа се оштетени за близу 10.000.000 денари и наместо вишоците да бидат понудени на стопанството кое плаќа според HUPX струја и грчевито се бори да опстане и да ги задржи работниците, парите се крадат и завршуваат во приватни џебови, стои во објавата на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ.", се вели во статусот на Мицкоски.

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе