Мицкоски до ДУИ: Не е време за прослави, нема дело со кое оваа партија покажала дека се вградиле во државата за овие 20 години

Тешко време е, беспарица, не е време за славење, вели претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговорајќи на новинарско прашање како ја коментира прославата на ДУИ по повод 20 годишното постоење. ДУИ функционира како длабока држава и токму една од причините за предвремени парламентарни избори е тоа, да се порази таа длабока држава која оваа партија ја направи од институциите, рече Мицкоски.

„Тие функционираат како длабока држава, си имаат свои обвинители, свои судии и кој било кој да се дрзне да поднесе каква било пријава или обвинителот не ја прифаќа, или судијата ја одбива. Тоа е последицата од овие 20 години. Затоа бараме предвремени парламентарни избори за да може оваа длабока држава конечно да исчезне и да ја поразиме оваа длабока држава која оваа партија ја направи од институциите“, рече Мицкоски и истакна дека не е време за прослави, туку е време за засукување на ракавите и за работа бидејќи народот тешко живее. ДУИ само со зборови покажа дека е државотворна партија, но не и со дела, додаде Мицкоски.

Не е време за славење треба да ги засукаме ракавите и да работиме затоа што народот тешко живее, а не да славиме и да кажуваме дека славиме 20 години и да вадиме комедијанти по телевизии и да кажуваат колку била ДУИ државотворна партија, со кое дело покажаа дека се државотворна партија, освен со зборови, рече Мицкоски.

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе