Марш на демонстрантите од Владата до Собрание

Со извици „Никогаш Северна, само Македонија”, „Предавници”, „Бугари”… и вечерва пред Владата се собраа неколку стотици граѓани на четвртиот ден од протестите против францускиот предлог. 

За разлика од вчера денеска пред Владата беше релативно мирно, а граѓаните кои вечерва, поради дождливото време ги имаше во многу помал број отколку претходните денови, бараа Владата да го отфрли францускиот предлог и упатуваа повици до полицајците: „Каде ви е достоинството”. 

По кусо време тргнаа во марш кон Собранието, застанувајќи и пред Министерството за надворешни работи. 

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе