Марш на демонстрантите од Владата до Собрание

Со извици „Никогаш Северна, само Македонија”, „Предавници”, „Бугари”… и вечерва пред Владата се собраа неколку стотици граѓани на четвртиот ден од протестите против францускиот предлог. 

За разлика од вчера денеска пред Владата беше релативно мирно, а граѓаните кои вечерва, поради дождливото време ги имаше во многу помал број отколку претходните денови, бараа Владата да го отфрли францускиот предлог и упатуваа повици до полицајците: „Каде ви е достоинството”. 

По кусо време тргнаа во марш кон Собранието, застанувајќи и пред Министерството за надворешни работи. 

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе