Локални избори

Максим Димитриевски прогласи убедливо водство во Куманово

Приврзаниците на независниот кандидат Максим Димитриевски веќе излегоа на плоштадот во Куманово и прогласија победа на нивниот граѓански концепт За наше Куманово. Од штабот на Димитриевски соопштија убедлива победа на нивната советничка листа и убедливо водство за градоначалник на Куманово пред вториот круг.

„Ова е победа на граѓаните за граѓаните на Куманово. Нашиот концепт е граѓански и тој концепт ќе победи и во вториот круг. Македонија мора да се менува. Куманово секогаш го следи трендот и секогаш бил предвесник на промените. Граѓаните на Куманово победија“, рече Димитриевски и додаде дека убедливо води пред кандидатот на СДСМ Оливер Илиевски.

Радован Павловски (1935, Ниш, Србија) е водечко име на третатта генерација македонски писатели, која во нашата литература се појави во шеесеттите години на минатото столетие и внесе нов творечки дух со препознатлив национален белег.

повеќе

Во јавните високообразовни институции, научноистражувачката дејност е целосно маргинализирана под неопходниот минимум.

 

повеќе

Го потсетувам претседателот на државата дека уставниот рок за создавање на парламентарно мнозинство е 20 дена, а веќе 30 дена Владата нема парламентарно мнозинство.

повеќе