Љубе Бошкоски префрлен на Инфективна клиника, му се влошила состојбата со ковид-19

Претседателот на Обединети за Македонија и поранешен министер за внатрешни работи Љубе Бошкоски, синоќа бил примен на Инфективната клиника поради влошена состојба со ковид-19, објавија дел од медиумите.

Бошкоски пред неколку дена објави дека е позитивен на ковид-19, и се наоѓа во самоизолација во Челопек, но тогаш немал симптоми. Меѓутоа ситуацијата се влошила, и тој синоќа итно бил примен на Инфективна, но засега нема официјални информации околу неговата здравствена состојба.

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе