ЛДП ги повикува и граѓаните и полицијата да се воздржат од прекумерна сила

Либерално демократската партија (ЛДП) апелира до сите оние кои што неколку дена се наоѓаат на улиците пред институциите, да не користат сила и да не фрлаат со предмети кои што можат да повредат други луѓе. 

„Свесни сме и знаеме дека протестот преставува уставно загарантирано право, луѓето кои што протестираат пред нашите институции имаат право да го прават тоа и да го изразат своето незадоволство на улици, но да се воздржат од употреба на прекумерна сила”, вели Теодора Димитровска,  портпаролка на ЛДП.

Таа упати апел и до службениците на МВР кои што се наоѓаат на терен овие неколку дена.

„Ве замолуваме вашите работни обврски да ги вршите во рамки и во согласност со законите, прекумерна сила во овие моменти не е потребна, ЛДП секогаш застанува зад интересот на граѓаните и во наредниот период такви ќе бидат и одлуките кои што ќе бидат донесени”, изјави Димитровска.

 

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе