За справување со енергетската криза

Ковачевски в понеделник во работна посета на Софија

Делегацијата предводена од премиерот Димитар Ковачевски в понеделник ќе престојува во еднодневна работна посета на Софија поврзана со енергетската криза.

Работната посета на Ковачевски и делегацијата од ресорите економија и енергетика, како што информираат од владината прес-служба, е за справување со последиците на светската енергетска криза.

Ковачевски во Софија заминува од Белград, каде ја предовди владината делегација на Првиот меѓународен саем за вино „Винска визија Отворен Балкан на Белградскиот саем".

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе